dijous, 30 de juliol del 2009

La Festa Major de Castellar de Tost 2009

El passat 25 de Juliol es va celebrar la Festa Major a Catellar de Tost. Hi deuria haver pel cap baix, un centenar d’assistents.

La cel-lebració va començar a la tarda fent una escalada a unes de les parets de pedra del poble on petits i grans van poder gaudir d’aquesta activitat de forma segura i divertida.

Seguidament, la canalla va trencar tres o quatre olles plenes de « ruqueries » que es van col-locar estratègicament damunt d’un “traste agricola” que servia per evitar les garrotades dels nens.

Al final de la tarda, els ganàpies es van organitzar un partit de fútbol al camp del “F.C. Recreatiu de Castellar de Tost”. Els locals van jugar contra els foranis en un molt igualat joc que va acabar amb el resultat de Locals 6 – Foranis 5 ó, vist d’una altra manera, “Menisc Tocat” 1 – “Tormell Reblincat” 2. La desitjada dutxa la va proporcionar el reg generós de l’hort de Castellar de la que van gaudir quasi tots. Tenim pendent de penjar el vídeo...

Un cop nets i pulits, tots van sopar a l’aire lliure una ristra de pa, embotits, formatges, coques, vins, fruita i altres que van preparar els ventres i els ànims pel que venia després.






























































El moment més emotiu el protagonitzaren la Genisa (que feia de Pubilla-Portaveu) i la Margarita (que feia de vaca). La Genisa -la Margarita és analfabeta- va llegir el manifest a la “Vaca Lletera” que tantes ventures i desventures porta diariament al poble, i encara que el sotatexte parlés exclusivament d’amor.., l’actuació de la Margarita va ser entranyable.






























La festa va acabar amb un fantàstic dúo-orquestra que va oferir música, ballaruca, acudits... i el “botellón” que van muntar els nois i noies del lloc va contribuïr a més que alguna “trompa casposa”. La cosa va durar fins gairebé les quatre de la matinada…

Que no decaigui Castellar! Això s’ha de repetir!

3 comentaris:

  1. Anònim8/01/2009

    En vista de la crònica més amunt escrita us informo de les accions que he decidit emprendre per decret d'alcaldia:

    -denúncia per fer ús indegut d'una aigua cada cop més escassa.

    -denúncia per maltractament d'animals (pobra Margarita).

    -denúncia per induir els joves a beure.

    -denúncia per sorolls diversos.

    -i alguna altra denúncia que ja se m'ocorrerà, que en això en sóc especialista.

    Atentament,

    l'Alcalde
    Antonio Capdevila Tarradellas

    ResponElimina
  2. No creiem que calgui passar-se...no?

    ResponElimina
  3. Estic d'acord, a qué vé aquest comentari sobre l'alcalde? en aquesta festa que jo sàpiga l'ajuntament no hi té res a veure...si us plau, no convertiu les coses paganes amb polítiques..la vida és més senzilla que tot això!

    ResponElimina