diumenge, 24 de gener del 2010

Cal Joan de Castellar de Tost

Cal Joan de Castellar de Tost culmina el punt més alt d'aquesta població i està assentada, amb quasi amb tota seguretat, al ciments de l'antic Castell de Castellar de Tost.
Ens remuntem al 1840 quan Marti Arnau i la seva muller ?? Serradella l'habitaven amb els seus tres fills Jaume, Maria i Teresa. L'hereu, en Jaume Arnau Serradella va continuar en aquesta casa amb Maria Freixes amb qui va tenir tenir cinc fills: Joan, Consuelo, Ramon, Josep i Antònia.
El 1962 el quart fill, en Josep (el Pepito) es casa amb Angelina Vilarrubla (els pares eren de Cal Cunilleres de la Bastida de Tost) i cuiden els padrins fins que marxen cap a Andorra i més tard cap a Adrall.
La casa és comprada pel Salvador Guitart de Cal Grau que acaba venent-la a una de les poques persones que avui viu a Tost: la Mercè Gallart, la baronesa (la gent del poble li diu així potser per la seva evident classe...).
La Mercè ha conservat la casa pràcticament tal i com era antigament i s'ha cuidat de tot detall per gaudir-ne preservant-ne la forma original. Una autèntica meravella...!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada