dijous, 26 d’agost del 2010

Cal Gruel de Torà

Així era cal Gruel de Torà de Tost al 1994....


...i axí és avui, en fi, només sabem que el seu propietari deu tenir mal gust....

4 comentaris:

  1. Osti! I tant! Per cert, en sabeu res de cal Piqué de Torà?

    josefina

    ResponElimina
  2. cal Pique? ostres! i no sera cal Piteum Josefina? no hi ha cap referencia d'aquesta casa que dius en anys... tu en tens?

    ResponElimina
  3. Les referències que en tinc són dels sacramentals del Bisbat, de quan tenia temps per fer la genealogia meva... La meva besàvia Maria Piqué Casanoves era de Tost d'unes quantes generacions, el seu pare era Josep Piqué Oromí, de cal Piqué de Torà, i va morir el 1900 ja a Tost. Precisament va ser en aquest escrit de defunció que vaig trobar que era de cal Planetes. La casa Piqué de Torà la vaig anar trobant citada en els sacramentals que anaven des del 1800 al 1842. Em va faltar temps per mirar-me el llibre de la segona meitat de segle...

    Sé que els pares d'aquest rebesavi que va baixar de Torà cap a Tost eren Francisco Piqué, de cal Piqué, que era vidu de Maria Lluch també de Torà, i el 1838 es va casar amb Maria Oromí de Fórnols, mare doncs del meu rebesavi. I encara vaig poder localitzar els seus padrins: per part de pare, Miquel Piqué i Antònia Hoste, de cal Piqué de Torà i aquell any ja difunts, i Joan Oromí i Francisca [Bujona], de Fórnols.

    Ai, quan tingui temps per tornar-hi, als arxius! Me'n moro de ganes!!

    josefina

    ResponElimina
  4. Lo del mal guto depended como se more

    ResponElimina