dijous, 30 de desembre del 2010

Cal Marqués de Montant de Tost

Val, accepto: és una foto terrible...però com ara el Tiò m'ha cagat una càmara, espero poder-ne fer de millors ben aviat (quan pilli cóm va la cámara, és clar..).
Bé, això és Cal Marqués, i perquè ningú digui més que a la vall de Tost les cases s'han reformat com a segona residència, us diré que en aquesta casa, com a d'altres d'aquest poble i de Castellar, no s'hi ha deixat mai de viure-hi de forma fixa, al menys, des de que els seus habitants, la familia Salvadó, recorden o els hi han explicat. I ademés ho fan vivint de la terra i del ramat: com abans, però amb la tecnologia d'avui.
A la foto veiem al Sebastià Salvadó, llaurant al 1955.

El pare de l'anterior, el padri Esteve, guaitant una neboda dalt del seu tractor cap a l'any 1960.
Una vista de Montant de Tost des del Jovell on, de fet, es pot comprobar que aquests prats han estat conservats fins avui.
I la Rosa Caminal de Cal Marti de Montant, que es va casar amb el Sebastià Salvadó de Cal Marqués, en una foto presa al 1946 a Montant, a qui hem d'agraïr aquestes fotografies.

dilluns, 20 de desembre del 2010

Curiosa forma d'enregistrar les contribucions pagades o pendents durant els anys 1910 al 1915, feta per l'alcalde de Tost, Magí Espot i Montané (1876-1928) de Ca l'Altimir, a qui pertanyen aquests documents i també la foto de dalt. Encara ho feia pel nom de les cases, no pel nom del cap de casa com avui...


dimecres, 15 de desembre del 2010

Natura que ens espera..

Fotografies preses per J. Huerta a Tost, l'any 2004.



Fotografies preses per A. Rubio a Sauvanyà fa sis ó set anys...





divendres, 10 de desembre del 2010

Imatges de l'interior de St Marti de Tost

Penjo avui aquestes fotos que ens ha passat el Joan Huerta, tot recordant-vos que els alcaldes de Ribera d'Urgellet i Organyà van prometre l' esperada reconstrucció d' aquest icone nostre per aquest proper any.




dimecres, 1 de desembre del 2010

El Jaciment paleontològic de la Palanca de Noves

Aquest que veieu aqui és el póster que hi ha a la sala d'exposicions de "La vall de Tost recorda" i que fa referència al Jaciment de Tost anomenat de "La Palanca de Noves". Aquest divendres i dissabte a les 20.30 hores, a l'Arxiu Comarcal, dos experts en el tema, Josep Fortuny i Jordi Galindo ens en parlaràn...Aquest jaciment conté petjades del Pèrmic de 250 milions d'anys..això vol dir abans dels dinosaures..els més antics fins ara, reconeguts a Catalunya..si us agraden el fòssils, no us ho perdeu!